
Ugnsrostade rotfrukter:
2 potatisar
1 stor morot
1 stor palsternacka
1 msk olja
1 tsk honung
flingsalt, peppar
300 g kycklingfilé
3 msk olja
1 msk balsamvinäger
2 msk soja
1 pressad vitlöksklyfta.
2-3 tomater
1 finhackad gul lök
½ pkt fetaost
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
flingsalt, peppar
- Sätt ugnen på 225 grader
- Skala och dela potatis, morot och palsternacka i stavar.
- Lägg rotfrukterna i en plastpåse, tillsätt oljan, honungen, salt och peppar. Skaka om påsen så att oljan fördelas över alla rotfrukter.
- Häll påsens innehåll på ett bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 30-40 min.
- Blanda samman olja, vinäger, soja och vitlök i en skål eller plastpåse-
- Dela kycklingfiléerna på mitten (så att de inte blir så tjocka) och marinera i minst 20 min (gärna längre).
- Stek kycklingfiléerna i stekpanna tills de är genomstekta.
- Skiva tomaterna och hacka löken fint. Tärna fetaosten. Blanda samman i en skål, tillsätt olivolja, vinäger och salt och peppar efter smak.
Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar