1 paket risnudlar
4 ägg
180 g färska böngroddar
1 strimlad gul lök
4 hackade vitlöksklyftor
1 tsk torkad chili
1 msk golden mountainssås
1 finstrimlad kycklingfilé
100 g skalade räkor
3 msk palmsocker
2 msk tamarindpasta
3 msk fisksås
2 msk vatten
olja
1/2 dl hackade rostade jordnötter
1 lime
- Blötlägg nudlarna efter anvisning på paketet.
- Blanda samman rivet palmsocker, tamarind och fisksåsen i en skål.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna, tillsätt chili och låt steka ca 1 min. Tillsätt kycklingfilén och stek tills den är gyllenbrun och genomstekt. Lägg på en tallrik och torka rent pannan.
- Hetta upp ny olja, knäck äggen och tillsätt golden mountainsåsen. Låt steka under omrörning. Ta upp äggen och lägg på en tallrik. Torka rent pannan.
- Hetta upp olja, tillsätt hackad vitlök och lök. Fräs tills löken mjuknat något, men inte fått färg. Tillsätt böngroddar och stek nån minut.
- Tillsätt nudlarna och fräs dem varma, häll på fisksåsblandningen. Tillsätt kycklingen och äggen (vid behov, tillsätt lite vatten). Smaka av och lägg i räkorna.
- Tillsätt jordnötterna och servera med en skiva lime.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar