12 dl vatten
150 g jäst
300 g farinsocker
1 msk salt
4 ägg
rågsikt
- Smula sönder jästen i en bunke, häll över lite fingervarmt vatten så att jästen löser sig.
- Tillsätt resten av vattnet, socker, ägg och salt.
- Tillsätt rågsikt (lite i taget) och arbeta till en slät deg som släpper från bunkens kanter.
- Låt jäsa under bakduk 20-30 min
- Dela degen i 12 bitar, kavla ut till rundlar (ca 1 cm tjocka) och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar (2 st/plåt).
- Picka kakorna med en gaffel och låt jäsa ytterligare 20 min under bakduk.
- Grädda i mitten av ugnen (225 grader) ca 10 min.
- Pensla kakorna med vatten när de precis tagits ur ugnen. Låt svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar