torsdag, augusti 26, 2010

Skaldjurscheesecake














Botten:
Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör

Cheesecakesmet:
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
200 g färskost
2 tsk riven pepparrot
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st. gelatinblad

Garnering:
Skalade räkor
Citron
Röd stenbitsrom
Dill

- Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min.
- Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad pepparrot, dill, rödlök och stenbitsrom.
- Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
- Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.



Inga kommentarer: