6 dl socker
4 ägg
1 dl kakao
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk flingsalt
Riven kokos
- Smörj en långpanna och bröa med kokosflingor.
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
- Rör ner sockret.
- Tillsätt äggen och blanda väl.
- Sikta ner kakao och vetemjöl, blanda tillsammans med vaniljsocker och flingsalt.
- Bred ut i långpannan och grädda i mitten av ugnen, 175 grader i 30 min.
Nougatfrosting:
2 msk rumsvarmt smör
100 g philadelphiaost
6-8 dl florsocker
150 g dubbelnougat (eller annan sorts nougat)
2 msk rumsvarmt smör
100 g philadelphiaost
6-8 dl florsocker
150 g dubbelnougat (eller annan sorts nougat)
- Blanda samman smöret med philadelphian.
- Tillsätt florsockret tills frostingen har den konsistens du vill ha.
- Smält nougaten och blanda även i den.
- Bred frostingen över den avsvalnade kakan och dela i fyrkanter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar