Planerar vårt midsommarfirande och till efterrätt tänkte jag servera denna glasstårta:
150 g mald mandel (eller fint hackad i matberedaren)
4 st hårt slagna äggvitor
1,4 dl socker
1 msk mjöl
- Sätt ugnen på 170 grader
- Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret. Rör försiktigt ner mandeln och vetemjölet.
- Bred ut marängsmeten i en rundel på ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
- Låt svalna innan du gör glassen.
4 st äggulor
1 dl socker
3 dl vispad grädde
2 st hackad dubbel dajm
- Vispa samman äggulor och socker vitt och fluffigt
- Vispa grädden och blanda i den hackade dajmen
- Blanda försiktigt ner grädden i äggsmeten och bred ut över marängbotten.
- Ställ in i frysen.
- Ta fram tårtan ca 20 min före servering
150 g mald mandel (eller fint hackad i matberedaren)
4 st hårt slagna äggvitor
1,4 dl socker
1 msk mjöl
- Sätt ugnen på 170 grader
- Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret. Rör försiktigt ner mandeln och vetemjölet.
- Bred ut marängsmeten i en rundel på ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
- Låt svalna innan du gör glassen.
4 st äggulor
1 dl socker
3 dl vispad grädde
2 st hackad dubbel dajm
- Vispa samman äggulor och socker vitt och fluffigt
- Vispa grädden och blanda i den hackade dajmen
- Blanda försiktigt ner grädden i äggsmeten och bred ut över marängbotten.
- Ställ in i frysen.
- Ta fram tårtan ca 20 min före servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar