måndag, juni 15, 2009

Dajmglass

Planerar vårt midsommarfirande och till efterrätt tänkte jag servera denna glasstårta:

150 g mald mandel (eller fint hackad i matberedaren)
4 st hårt slagna äggvitor
1,4 dl socker
1 msk mjöl

- Sätt ugnen på 170 grader
- Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret. Rör försiktigt ner mandeln och vetemjölet.
- Bred ut marängsmeten i en rundel på ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
- Låt svalna innan du gör glassen.

4 st äggulor
1 dl socker
3 dl vispad grädde
2 st hackad dubbel dajm

- Vispa samman äggulor och socker vitt och fluffigt
- Vispa grädden och blanda i den hackade dajmen
- Blanda försiktigt ner grädden i äggsmeten och bred ut över marängbotten.
- Ställ in i frysen.
- Ta fram tårtan ca 20 min före servering



Inga kommentarer: