ca 10 st
Ingredienser
1 pkt djupfrysta smördegsplattor, eller 1 frp färsk smördeg
1 dl flytande honung
Fyllning:
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad, grovhackad
ev vaniljstång, urskrapade frön
1 liter jordgubbar, i halvor
10 klasar röda vinbär
- Sätt ugnen på 225 grader
- Tina eventuellt smördegen. Dela plattorna så att du får 12 fyrkanter, ca 8 x 8 centimenter.
Skär tunna remsor av två av fyrkanterna. Tryck fast remsorna runt kanterna, så att du får en skål av varje platta, använd en gaffel.
- Värm honungen lätt så att den blir smidigare att pensla. Pensla alla bakelserna och grädda i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 8 min. Låt svalna på galler.
- Värm grädden i kastrull. Smält chokladen i gädden. Tillsätt ev vaniljfrön. Låt kallna och vispa den hårt.
- Fyll smördegsbakelserna med moussen, garnera med bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar