Hittade detta recept hos Jennie på kalasgott.blogg.se, lät underbart gott så det måste bara testast i em när jag kommer hem. Om det är någon som vill komma på fika, så vet ni vad det bjuds på!
200g Smör
4 ekologiska Ägg
5 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
2 krm Salt
1 1/4 dl Kakao
3 dl Vetemjöl
Kokosglasyr
150g Smör
3 dl Vispgrädde
2 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 dl Ljus Sirap
400g Kokosflingor
Gör så här
- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
- Vänd ner resterande ingredienser och rör till sist i smöret.
- Grädda kakan i en bakplåtspapperklädd form i 200°c, ca 20 min.
Glasyren:
- Smält smöret.
- Rör ner de andra ingredienserna i smöret och låt glasyren sjuda några minuter under omrörning.
- Bred ut glasyren ovanpå den precis ny-utagna kakan och ställ sedan in den i ugnen i 200°c, ytterliggare 15-20 min.
- Låt kakan svalna och skär den därefter i stora munsbitar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar