torsdag, februari 11, 2010

Pad thai

Var och handlade på förmiddagen och blev så sugen på pad thai! Så jag köpte både risnudlar och böngroddar, och gjorde ett försök att efterlikna denna underbara thairätt! Resultatet blev riktigt lyckat! Jag hade i både kyckling och räkor (vanliga frysta) eftersom det var det jag hade hemma, men rå scampi är nog att föredra (stek då dessa istället för/samtidigt som kycklingfilén). Jag skippade även jordnötterna, då jag tycker att pad thai är godare utan!

1 paket risnudlar
4 ägg
180 g färska böngroddar
1 strimlad gul lök
4 hackade vitlöksklyftor
1 tsk torkad chili
1 msk golden mountainssås
1 finstrimlad kycklingfilé
100 g skalade räkor
3 msk palmsocker
2 msk tamarindpasta
3 msk fisksås
2 msk vatten
olja
1/2 dl hackade rostade jordnötter
1 lime

- Blötlägg nudlarna efter anvisning på paketet.
- Blanda samman rivet palmsocker, tamarind och fisksåsen i en skål.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna, tillsätt chili och låt steka ca 1 min. Tillsätt kycklingfilén och stek tills den är gyllenbrun och genomstekt. Lägg på en tallrik och torka rent pannan.
- Hetta upp ny olja, knäck äggen och tillsätt golden mountainsåsen. Låt steka under omrörning. Ta upp äggen och lägg på en tallrik. Torka rent pannan.
- Hetta upp olja, tillsätt hackad vitlök och lök. Fräs tills löken mjuknat något, men inte fått färg. Tillsätt böngroddar och stek nån minut.
- Tillsätt nudlarna och fräs dem varma, häll på fisksåsblandningen. Tillsätt kycklingen och äggen (vid behov, tillsätt lite vatten). Smaka av och lägg i räkorna.
- Tillsätt jordnötterna och servera med en skiva lime.

Inga kommentarer: