onsdag, mars 25, 2009

Käng-ka-ri-kai (kyckling curry)

4 port

1 kg kycklinglårklubbor, med ben och utan skinn
6 st små potatisar
2 st morötter
2 medelstora lökar
1 burk kokosmjölk
2 msk röd currypasta
1 tsk salt
1 msk palmsocker
2 msk fisksås
2 msk smör
1 msk currypulver

- Dela kycklinglårklubborna på mitten (är de riktigt stora, dela på tre delar)
- Skala potatisen och dela dem på länden i 2 delar
- Skala morötterna och dela dem i tjocka skivor
- Skala löken och skär i tjocka klyftor
- Koka upp kokosmjölken tillsammans med saltet i en kastrull. Lägg i kycklingen och låt sjuda på svag värme i ca 20 min
- Hetta upp smör i en wok, Tillsätt currypastan och currypulver och stek under omrörning i ca 3 min. Häll över kokosmjölken från kastrullen och låt sjuda ca 5 min.
- Häll tillbaks kokosmjölken över kycklingen, tillsätt potatis, morötter, lök, fisksås och palmsocker och låt sjuda tills potatisen blir mjuk, ca 15-20 min.
- Servera med ångkokt ris och thailändska salladsgurkor.

Inga kommentarer: