tisdag, mars 03, 2009

Käng-khew-wän-kai (kyckling med gröncurry)

3-4 portioner

500 g kycklingfilé
300 g bambuskott
4 dl kokosmjölk (1 burk)
1 msk palmsocker
1 st röd chili i snedskurna skivor
4-5 st kaffirlimeblad
1 tsk salt
2-3 msk fisksås
2 msk gröncurry pasta
2 msk matolja
färsk basilika till garnering

- Skär kycklingen i bitar. Ta bort kvisten på kaffirlimebladen. Skiva chilin.
- Hetta upp oljan i en stor wok eller tjockbottnad gryta. Lägg i den gröna currypastan och låt den steka på medelvärme i ca 2-3 min.
- Tillsätt kycklingen och öka värmen samt rör om då och då under ca 5 min tills köttet fått fin färg.
Tillsätt 2 dl kokosmjölk, bambuskott, fisksås och socker. Låt sjuda i ca 20 min eller till kycklingen blivit mör.
- Tillsätt den resterande kokosmjölken och rör om under några minuter.
- Strö över den skivade chilin och garnera med basilika.
- Servera med ångkokt ris eller nudlar och ev thailändsk kim-chi.

Inga kommentarer: