torsdag, mars 26, 2009

Ljummen grekisk pastasallad

ca 200 g pasta (gärna pappardelle)
300 g kycklingfilé
olja, soja och pressad vitlök
2 askar coctailtomater
1/2 gurka (gärna skalad och kärnorna borttagna)
1 paprika
1 bit fetaost (pastoriserad)
1 liten burk kalamataoliver
olivolja
balsamvinäger
flingsalt, nymalen peppar
ev lite oregano

- Marinera kycklingfilén i en blandning av olja, soja och pressad vitlök, minst 20 min gärna längre. Är de stora, dela dem på hälften (längst med kycklingfilén, så att den blir hälften så tjock)
- Tillaga pastan efter anvisning på paketet- Grilla eller stek kycklingfilén så att den blir genomstekt. Låt svalna något och skär den sedan i lagom tjocka skivor.
- Halvera tomaterna och tärna gurkan, paprikan och fetaost.
- Blanda samman grönsakerna och fetaost i en stor skål. Smaksätt med salt, peppar, olja och vinäger. Blanda väl.
- Tillsätt kycklingen och den ljumna pastan, rör om och tillsätt oliverna.

Underbart gott!!!!

Inga kommentarer: