Äntligen har jag hittat det där perfekt receptet på spagetti carbonara! Sådär krämig, smakrik och underbart god! Detta recept kommer alltid att användas hemma hos i fortsättningen (och det ofta!)
4 portioner
500g spagetti
ca 400g bacon (skuret i små bitar)
3dl grädde
3 äggulor
2dl riven parmesan
1 knippe persilja
svartpeppar
- Koka pastan i rikligt med vatten enligt anvisning på paketet. Glöm inte att salta vattnet!
- Stek baconet i en stor stekpanna. När baconet är klart, häll av lite av fettet
och ställa pannan åt sidan en stund.
- Blanda grädden, äggulorna och den rivna parmesanen. Hacka persiljan och stå redo med salt o peppar.
- Häll av pastan.
- Ställ tillbaka stekpannan med baconet på plattan, häll i pastan och rör runt, när det är riktigt varmt ta av pannan från värmen och häll i gräddblandningen. Rör hela tiden tills du ser hur den tjocknar.
- Tillsätt persiljan och en hel del svartpeppar, smaka av med salt.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar