lördag, april 18, 2009

Tantens kavring

Var på ljusparty hos Sandra härromkvällen och hennes mamma hade bakat ett otroligt gott bröd, "Tantens kavring". Var ju såklart tvungen att be om receptet, så när jag var uppe med tuppen i morse så satte jag igång ett litet brödbak.

2 limpor

1/2 l filmjölk
1 l rågsikt
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 msk brödkryddor
1 1/2 tsk salt
1 1/2 dl brödsirap

- Sätt ugnen på 150 grader och smöra 2 st 1½ liters brödformar
- Blanda samman alla torra ingredienser
- Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en deg

- Fördela degen i de två formarna, släta ut ytan av brödet med hjälp av baksidan av en sked eller liknande (blöt skeden så att den inte fastnar i degen)
- Grädda brödet i ~90 min

- Låt svalna under bakduk och skär sedan i tunna skivor

Inga kommentarer: