225 gram frysta hallon
1 vaniljstång
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
- Tina hallonen och passera dem genom en sil.
- Lägg hallonpurén
i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i
kastrullen. Lägg i vaniljstången.
- Tillsätt grädde,
socker och sirap. Låt koka under omrörning i ca 15-30 min. Låt koka till ca
125° eller gör kulprovet. Droppa lite kolasmet i ett glas kallt vatten. Om
smeten går att forma till en seg kola så är den klar.
- Ta upp
vaniljstången. Häll upp kolasmeten i en smörd form ca 20x20 cm och låt den
stelna.
- Skär med en vass
kniv till fyrkantiga kolor.
- Slå in kolorna i
smörpapper eller cellofanpapper. Förvara kolorna svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar