tisdag, december 10, 2013
Marianntryffel
30 st Mariannekarameller
250 gram mörk choklad (70 %)
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
- Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse. Se till att vara noggrann så att inga stora bitar blir kvar.
- Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
- Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen 15 min.
- Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara sedan i kylskåp
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar