fredag, december 12, 2008

Carpaccio

Fredagskväll och mys med idolfinal. Prinsen beställde carpaccio till middag och jag var inte sen att hänga på, det är ju så vansinnigt gott! Här kommer vår variant och receptet är till 4 förrätter (eller 2 om man älskar det precis som vi...)

200 g nötkött (entrecote, rostbiff, oxfilé)
ruccola
pinjenötter
olivolja
creme de balsamico
hyvlat parmesan
nymalen peppar, flingsalt

- Skär köttet i små tärningar (ca 2x1x1 cm).
- Lägg plastfolie (eller uppklippt fryspåse) på en skärbräda, lägg på köttet och täck med mer plastfolie.
- Banka köttet med en kötthammare (eller baksidan av en kastrull) så att köttet blir riktigt, riktigt tunt. Ta bort det översta lagret av plast och lägg över köttet på en tallrik (vänd upp och ner på den understa plastfolien och dra försiktigt bort köttet från plasten och ner på tallriken). Upprepa till tallriken är täckt med ett tunt lager kött.
- Salta och peppra köttet (försiktigt!)
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och lägg på köttet.
- Ringla över olivolja och creme de balsamico
- Toppa med ruccola och flagor av parmesan
- Servera omgående

Inga kommentarer: