ca 12 bullar (6 points/st)
2½ dl mjölk
1 g saffran (2 pkt)
25 g jäst
1 krm salt
1 dl strösocker
125 g kesella 10 %
50 g mjukt smör
Ca 8 dl vetemjöl
- Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.
- Tillsätt salt, strösocker och kesella.
- Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl.
- Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
Fyllning
150 g Nutella
100 g riven mandelmassa
Pensling
1 ägg
1 msk mjölk
Mandelspån
Råsocker
Florsocker
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
- Kavla ut degbiten till en rektangel, cirka 2 cm tjock. Bred Nutella över degen och strö över riven mandelmassa och apelsinskal och rulla ihop till en rulle från långsida till långsida.
- Skiva rullen i 12 bitar, cirka 5 cm breda.
- Lägg bitarna med snittytan uppåt i stora pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt.
- Jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
- Vispa upp ägg och mjölk till penslingen. Pensla bullarna, strö över mandelspån och råsocker och grädda i 13-15 minuter. Låt svalna.
- Pudra bullarna med florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar