onsdag, december 31, 2008

Kräftsoppa

4 porttioner

1 kg kräftor med skal
1 liten gul lök
1 morot
1 bit rotselleri
1 knippe persilja
2 msk smör
4 msk tomatpuré
½ dl konjak
3 dl tort vitt vin
1 tärning fiskbuljong
9 dl vispgrädde
½ tsk salt
½ krm cayennepeppar

- Skala kräftorna och spara stjärtarna i en skål
- Krossa kräftskalen och fräs en stund i smöret
- Tillsätt grönsakerna och fräs ytterliggare, tillsätt tomatpuré
- Häll över konjaken över kräftskalen och bränn av
- Tillsätt vitt vin och fiskbuljong. Låt koka ca 10 min till halva mängden vin återstår
- Tillsätt grädden och koka i ca 10 min
- Sila bort kräftskalen från soppan
- Smaka av med salt och cayennepeppar. Späd med mjölk om så önskas

Inga kommentarer: