ca 16 st (3,5 points/st)
125 g mjukt smör
1 krm salt
0,5 dl strösocker
0,75 dl farinsocker
0,5 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
0,5 st ägg
2,25 dl siktat vetemjöl
1 krm bikarbonat
80 g mörk kvalitetschoklad, 70 %
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, salt, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och kanel krämigt. Tillsätt ägg och vispa lite till.
- Rör ner vetemjöl med bikarbonat och forma till en deg, tillsätt grovhackad choklad.
- Forma degen till en rulle, plasta in och låt den vila i kylen någon timme.
- Forma 16 bollar av degen och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna gyllene 10 minuter, tryck till kakorna med en gaffel och grädda ytterligare ca 5 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar